Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

De töntiga julbilderna dyker upp överallt runt högtiderna. På så sätt kan du också skapa standardbilden med din familj genom att posera framför granen. Men du kan också göra det annorlunda. Fotografen Jeroen Berends ger fem tips för ett originaljulfoto. Så här sticker du ut med ditt julfoto!

Steg 1. Planera framåt

Det finns människor som är så välorganiserade som redan tar nästa års julfoto. Men eftersom du läser det här just nu, står det redan att du inte är den typen av person. Men om du också vill använda ditt julfoto som julkort eller till exempel vill ha det tryckt på en personlig present bör du ta bilden i god tid. Gör ett tydligt schema och vänta inte till en vecka innan jul. Då är du verkligen för sen! Såvida du inte redan tar bilden för nästa år, förstås.

Steg 2. Välj en plats

Visst kan du dekorera granen och stå framför den, men det finns fler alternativ. Har du någonsin tänkt på en julmarknad som bakgrund för ditt julfoto? I Tyskland börjar julmarknaderna runt mitten av november, i god tid till julkortet. I december finns det också gott om platser i Nederländerna med fina ljus som utstrålar den varma julkänslan. Vill du ha något helt annat? Tänk sedan på dina och din familjs favoritställen. Kanske gillar du att gå till stranden eller så finns det en väldigt fin skog i närheten. Eller är matlagning din stora passion? Välj sedan köket för fotograferingen. Dessa är också potentiella platser för ditt julfoto. Det fina är att en sådan plats är personlig och säger mer om dig än en julgran!

Steg 3. Välj dina rekvisita

Okej, platsen är fastställd. Och personerna du vill ha på bilden också. Vad mer behöver du då? Något kramas! Ta tag i din katt, valp eller hamster och ta på dig något sött och julaktigt. Oavsett om de gillar det eller inte så behöver det bara vara en gång om året och de kan samarbeta ett tag. Och låt dig inte avskräckas av en grinig katt för alla älskar en grinig katt. Det gör bara bilden roligare! Bebisar och små barn i julkläder gör sig alltid bra också. Var inte heller rädd för att tänka utanför boxen. För några år sedan skulle jag vara i Costa Rica i julklapp så jag tog med det på julfotot och tog en bild med en jultröja, dykglasögon och snorkel. Bilden borde därför säga något om hur du kommer att fira julen.

Steg 4. Använd ett stativ

Använd ett stativ! Inte bara för att det är praktiskt att kunna ställa din kamera var som helst, utan också för att du ofta fotograferar i svagt ljus. Du behöver en långsam slutartid för det, så kameran måste stå stilla. Håll dig borta från blixten eftersom den omedelbart tar bort alla varma färger och ljus från ditt foto. Se till att du får mer ljus framifrån än bakifrån. Så om din julgran står framför ett fönster, till exempel, är det användbart att leta efter ett annat hörn eller att vänta tills det är mörkt ute.

Steg 5. Gör det roligt

Jag säger alltid så här; livet är inte instagram. Ditt julfoto behöver inte vara perfekt. Det är roligt när något går fel, katten ser grinig ut eller bebisen bara spottade. Det gör bara ditt foto mer personligt och roligare. Se till att du tar dig tid, prova några saker och sedan kommer du att ha kul med det. Alla kommer att prata om din julbild i år! Det är säkert!

Visste du att du även kan skriva ut ditt julfoto på en present? Se de bästa julklapparna med ditt foto!

Affisch med trähängare

Affisch med trähängare

Canvas

Canvas

Foto på trä

Foto på trä

Blog

Blog