Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Julhelgen är precis runt hörnet. Två veckors fritid med hela familjen. Det är såklart underbart att kokongera med en filt i soffan, men D-vitamin är också väldigt viktigt! Sju tips för utflykter under jullovet.

1. Ut i det vilda

Under jullovet kan det vara fullt upp på många håll, eftersom nästan alla har semester. Som tur är finns det alltid plats i naturen för en julutflykt. Hitta en vacker skog, bergsområde eller kustlinje och utforska området på ett aktivt sätt. Till exempel är en promenad eller en cykeltur jättekul. Mindre självklart men lika roligt: ​​utforska området med skoter. Eller så kanske det är så kallt att du kan åka skridskor. På så sätt upptäcker du inte bara miljön, utan du är också frisk. Då har du verkligen förtjänat den där varma chokladen så fort du ploppar ner i soffan med en filt igen!

2. Besök en julmarknad

För att komma helt in i vinterstämningen, besök en julmarknad. Och det fina är att julmarknader finns i alla former och storlekar. Så det finns något för alla. De flesta marknader består i princip av stånd med (handgjorda) julprodukter. Dessutom finns matstånd, stånd med musik och oftast även platser på marknaden där du kan njuta av vinteraktiviteter eller traditionella aktiviteter. Varje marknad fokuserar på något annat. I Antwerpen, Belgien, kan du åka skridskor på den 1 200 m2 stora ishallen. Och i franska Reims finns många champagnehus representerade så att du kan smaka på de olika typerna av de festliga bubblorna. Varje år i den italienska staden Gubbio hittar du världens största julgran. Berget i anslutning till staden är dekorerat med ljus i form av en över 650 meter hög julgran.

3. Släpp lös djuret i dig

Du kanske inte tänker på en resa till djurparken på vintern, men nu är den perfekta tiden av olika anledningar. I de flesta djurparker är det till exempel mycket tystare på vintern och du har mer utrymme och tid att lära känna de olika djuren i detalj tillsammans med din familj. Det är speciellt att se och lära sig om djurens beteende vintertid. Vissa djur övervintrar till och med. Vissa djurparker är också helt inredda och inredda i vinterstämning, supermysigt att gå igenom och fördjupa sig i vintercharmen. Speciellt i mörkret är ljusen väldigt stämningsfulla. Tips: kontrollera i förväg om djurparkens cateringfaciliteter är öppna. Vissa restauranger stänger på vintern. Ta då med egen vinterpicknick med termos med varma drycker. Hur trevligt är det att ha en picknick med utsikt över djuren?

4. Spela utanför ett spel

Du kan förstås i oändlighet gåsbräda under granen eller vara-reta-din-inte mellan julkransarna, men du kan också gå ut och spela en lek. På så sätt slår du två flugor i en smäll: barnen kan tappa energin och ni kan göra något roligt tillsammans. Vilka spel är lämpliga att spela utomhus? Det finns många externa varianter av klassiska spel. Det finns till exempel stora schack- och draftspel som du kan tävla med utomhus. Är du rädd för att bli kall? Då är det bättre att välja ett mer aktivt spel, som kubb. Under detta roliga gruppspel försöker du eliminera det andra laget genom att slå omkull trästolpar. Och om du inte har några attribut till hands alls, inga problem heller. Välj sedan alla tiders klassiker som kurragömma eller tagga. Om du har tid är det också en väldigt trevlig idé att sätta upp en asätare. Men vilket utomhusspel du än väljer, kommer dina barn inte längre att hjälpa dig efter att de har roat sig utomhus.

5. Ljus upp din dag

Dagarna kan vara kortare och mörkare, men du kan fortfarande njuta av ljuset mycket. Därför anordnas ljusfestivaler på många håll just nu. Under dessa evenemang kan du se verkliga ljuskonstverk. Hur detta är utformat är olika på varje plats. Vad är detsamma överallt: färgstarkt ljus spelar huvudrollen. I Amsterdam seglar man till exempel genom kanalerna och beundrar mer än tjugo lätta konstverk gjorda av olika konstnärer längs vägen. I London kommer du att upptäcka en magisk och interaktiv 3D-ljusvärld medan du går. Under Lux i Helsingfors förvandlar konstnärer kända platser och byggnader till urbana konstverk.

6. Ice ice baby!

Det är fantastiskt vad isartister kan göra av is. Under en isskulpturfestival kan du beundra de mest speciella konstverken. De goda nyheterna: det finns massor av den här typen av festivaler som äger rum i Europa vid den här tiden på året. Konstnärerna gör isskulpturer genom att forma skulpturerna med sina verktyg av ett fast isblock. Det är fullt upp med att hyvla, hugga, mejsla och slipa tills de vackraste konstverken kommer fram. Den största isskulpturfestivalen i Europa kan ses i Zwolle. Här hittar du 275 000 kilo iskonstverk upp till sex meter höga. I polska Poznan förvandlas den gamla marknaden till en riktig isskulpturträdgård i mitten av december. Imponerande tävlingar äger också rum under festivalen, där artisterna får en dag att göra den vackraste bilden av ett isblock.

7. Gå till en julkrubba

Du kanske har en julkrubba hemma vid granen. Det är extra speciellt att besöka en krubba i naturlig storlek. Denna tradition finns på många ställen över hela världen. Ibland återskapas Jesu födelse med verkliga skådespelare, inklusive djur. Jättekul att gå med barnen och berätta julens historia. En av de mest kända julkrubborna är den i Rom nära Peterskyrkan på Petersplatsen. Den här julkrubban har funnits sedan 1982. På julmarknaden i Soest, Nederländerna, hittar du en riktig levande julkrubba. Här hittar du inte bara den traditionella åsnan och oxen, utan även kaniner, höns och kycklingar. Barn kan klappa och gosa dessa djur så gott de kan. I Italien är folk redan galna i julkrubba. I den sicilianska byn Custonaci har du till och med en levande julkrubba i en grotta där inte mindre än 160 skådespelare deltar. De berättar inte bara den bibliska historien, utan visar också gamla hantverk och seder.

Letar du efter den perfekta julklappsguiden? Se våra bästa julklappar

Mega Milka choklad

Mega Milka choklad

Personlig mugg - Vit

Personlig mugg - Vit

Ryggsäck i nalle tyg

Ryggsäck i nalle tyg

Blog

Blog