Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Under jul vill vi alla trolla fram något vackert på bordet. Men tyvärr är det också en hektisk och ibland stressig period. Har du helt enkelt ont om tid? Oroa dig inte, YourSurprise-kocken Leopoldo Castillo har förberett fyra enkla julrecept bara för dig. Med dessa fyra rätter har du en komplett och dessutom mycket festlig julmiddag på bordet på nolltid!

Spring, flyg och hoppa

Vi vet det alla: vi gillar att packa upp och imponera med vår julmiddag. Och självklart vill vi att alla ska njuta så mycket som möjligt. Men det är ett riktigt dilemma, för samtidigt vill vi lägga så lite tid som möjligt på det. I den ideala världen kanske vi vill spendera dagar i köket för att förbereda den perfekta julmiddagen, men verkligheten är en annan. Vi springer från butik till butik för inköp, pyntar huset från topp till tå, glider från juldrink till juldrink och under tiden försöker vi också ge barnen uppmärksamhet och tid. Och då även alla bromsar lösa i köket? Ärligt talat, så är det bara inte fallet. Det förstår vi! Därför bad vi den egna köksmästaren på YourSurprise att sätta ihop en julmiddag bestående av enkla julrecept. De fyra rätterna bildar tillsammans en komplett middag. På så sätt hittar du den perfekta balansen mellan tiden du lägger ner och den kulinariska middagen du får ut av det. Lycka till och njut av din måltid!

Vi antar att du äter med en stor grupp, så recepten är för tio personer. Om du ska äta middag med ett mindre sällskap kan du självklart anpassa mängderna själv.

Förrätt: Laxtartar (10 personer)

Varför ett enkelt julrecept?

Det här receptet är enkelt att göra och det tar inte mycket tid. Den kommer på bordet om trettio minuter! Dessutom har den ett högt festvärde, eftersom du kan servera det väldigt snyggt och det smakar gott.

Ingredienser:

  • 450 gram rå lax, utan ben och skinn
  • 1 schalottenlök
  • 1 avokado
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk färsk gräslök
  • 2 tsk limejuice
  • 2 tsk grov senap
  • 1 nypa salt

Tillvägagångssätt:

  1. Skär laxen på längden i åtta bitar. Skär dessa bitar igen i åtta bitar i bredd. Skär bitarna som nu är kvar i åttondelar igen. Du bör sitta kvar med små rutor av lax. Lägg laxen i en skål.
  2. Skär avokadon i små bitar så att bitarna blir lika stora som laxtärningarna. Finhacka även schalottenlök, gräslök och kapris och blanda ihop allt i bunken.
  3. Tillsätt olivolja, limejuice, senap och salt och blanda allt lätt. Förvara i kylen tills du ska servera.
  4. När du är redo att servera rätten har du flera alternativ. Tartaren kan du lägga på bordet i en fin skål som mellanmål med tortillachips. En överraskande twist för denna jul! Eller så väljer du det traditionella sättet på en tallrik. Då är det trevligt att servera den med rostat bröd, eller gurkskal som ett lågkolhydratalternativ. Garnera med en limeskiva och lite färsk gräslök så är du klar!

Huvudrätt: Julskinka med lönnsirap (10 personer)

Varför ett enkelt julrecept?

Det låter komplicerat att förbereda en skinka, men det är mycket enklare än du tror! Och andra tycker också att det är komplicerat, så du kommer garanterat att få poäng med denna festliga rätt. Det tar visserligen ett tag, men det perfekta är att du även kan göra julskinkan två dagar i förväg. På så sätt kan du sprida ut arbetet och du har händerna fria på själva dagen. Och när du förbereder skinkan kan du göra ett annat (jul)jobb bredvid. Du behöver inte din fulla uppmärksamhet för att förbereda detta recept.

Ingredienser:

  • 5 kilo skinka, på benet
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk pepparkorn
  • 1 tsk korianderfrö
  • 2 lagerblad
  • 25 kryddnejlika

För glasyren:

  • 200 ml lönnsirap
  • 2 msk grov senap
  • 2 matskedar worcestershiresås
  • 2 matskedar sojasås

Tillvägagångssätt:

  1. Lägg skinkan i en stor gryta och tillsätt kallt vatten så att skinkan är nästan helt nedsänkt. Tillsätt örter och lagerblad. Koka upp vattnet. När vattnet kokar, sänk värmen. Låt det puttra i ca 1 timme och 50 minuter. När vattnet avdunstar, tillsätt kokande vatten igen. Om skum visas på vattnet, skumma bort det.
  2. Häll försiktigt av kokvätskan. Du kan förvara den och använda den som bas för soppa om du vill. Du ställer in ugnen på 190 grader (170 för varmluftsugn eller inställning 5 för gasugn). Låt skinkan svalna en stund medan ugnen värms upp. Lägg skinkan i en stor långpanna. Skär bort svålen så att ett jämnt lager fett blir kvar genomgående. Gör skåror i fettet genom att skära i kors och tvärs. Fördela kryddnejlika över skinkan och lägg in dem i köttet. Du kan nu avsluta skinkan, som beskrivs i nästa steg, men du kan även förvara den i kylen i upp till två dagar.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Häll hälften över skinkan och grädda i ugnen i 15 minuter. Ta nu ut skinkan ur ugnen och häll resten av såsen över skinkan. Skinkan går tillbaka in i ugnen i 35 minuter. Ta däremellan ut köttet tre eller fyra gånger till för att hälla matlagningsvätskan och såsen över skinkan igen så att den drar in väl i köttet. Man vänder även köttet emellan så att det tillagas jämnt. När skinkan är klar, låt den vila i minst 15 minuter till innan du skivar den. Du kan äta skinkan direkt, men vad som också kan vara nyttigt under de hektiska högtiderna: den kan även förvaras i kylen i två dagar och sedan serveras kall. Det är minst lika gott!

Tillbehör: Stekt potatis med knaperstekt bacon (10 personer)

Varför ett enkelt julrecept?

Det här är ett lätt julrecept eftersom få åtgärder krävs innan rätten är på bordet. Man kokar potatisen och sedan går den in i ugnen, annars har man lite jobb. På relativt kort tid och med liten ansträngning har du trollat ​​fram ett festligt tillbehör på bordet.

Ingredienser:

  • 5 kilo skinka, på benet
  • 1,5 kilo potatis
  • 200 gram bacon i skivor
  • 3 matskedar olivolja
  • ¼ tesked svartpeppar
  • 150 gram parmesanost
  • 70 gram finhackad persilja

Tillvägagångssätt:

  1. Värm ugnen till 220 grader med gallret på lägsta inställningen.
  2. Tvätta potatisen väl och skär den i fjärdedelar. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt koka upp. Tillsätt en liten tesked salt och koka i 12-15 minuter eller tills det är lätt att skära igenom med en kniv. Överkoka inte potatisen, den ska inte smulas sönder. Häll av dem och ställ dem åt sidan.
  3. Medan potatisen kokar skär du baconskivorna på längden i strimlor. Sedan skär du dessa bitar igen på bredden tills du står kvar med bitar på ca 1,5 centimeter. Koka baconet tills det inte är knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Spara förkortningen till senare.
  4. Fördela olivoljan och baconfettet över en långpanna. Lägg potatisen i vagnen med insidan nedåt. Tillsätt salt och peppar efter smak. Grädda potatisen i ugnen tills den är knaprig, ca 35-40 minuter.
  5. Ta ut potatisen från ugnen och servera med färsk persilja och parmesanost.

Dessert: Tiramisu med en twist (10 personer)

Varför ett enkelt julrecept?

Du kan självklart fortsätta med att dela ägg och vispa äggvita för den perfekta tiramisuen. Det här är trevligt om det lyckas, men om det misslyckas förlorar du mycket tid. Vad du också kan göra är att justera det lite. Med detta tiramisu-recept tillsätter du lätt vispgrädde, så att inga proteiner behöver användas. Mycket snabbare och framgång garanterad. Och det finns en god chans att dina gäster inte ens märker det.

Ingredienser:

  • 4 koppar espresso, eller en kafé för fyra koppar starkt kaffe
  • 2 tsk strösocker
  • 50 ml amaretto, eller någon annan likör du gillar
  • 1 Panettone, det här är ett italienskt julbröd. Om detta inte är tillgängligt, lägg till ladyfingers.
  • 1 vaniljstång, halverad och urskrapade frön
  • 150 gram strösocker
  • 200 ml vispgrädde, vispad tills det bildas små högar när du tar bort visp eller mixer från skålen
  • Kakaopulver
  • Mörk choklad, riven till garnering

Tillvägagångssätt:

  1. Blanda espresso, strösocker och amaretton i en stor skål. Skär panettonen i 1 cm breda skivor och lägg i kaffeblandningen. Låt den dra sig tillbaka ordentligt.
  2. Blanda vaniljfröna, mascarpone och strösocker i en annan skål. Tillsätt den vispade grädden och blanda försiktigt.
  3. Lägg hälften av panettonen i en stor skål. Lägg hälften av mascarponeblandningen ovanpå. Sedan följer det sista lagret panettone och det sista lagret mascarpone.
  4. Avsluta med ett lager kakaopulver och ställ in i kylen i cirka två timmar för att stelna. Innan servering, lägg på ytterligare ett lager chokladspån. Smaklig måltid!

Letar du fortfarande efter vackra tillbehör till köket eller för att duka julbordet? Följande saker är verkligen inte på sin plats under din julmiddag!

Vinkylare av Rostfritt Stål

Vinkylare av Rostfritt Stål

Graverad karaff

Graverad karaff

Olivolja med etikett

Olivolja med etikett

Blog

Blog