Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Mors dag är en speciell dag för att lyfta fram mödrar runt om i världen. Oavsett om du letar efter information om när mors dag är eller letar efter vad du ska göra eller köpa, i den här bloggen kommer du att läsa allt du behöver veta om mors dag!

Letar du efter en present till mors dag? Då hjälper vi dig på vägen med våra mest inspirerande presenter till mors dag.

Mors dag firas vanligtvis den andra söndagen i maj, men datumet kan variera från land till land. Över hela världen hedras mödrar på denna speciella dag. Vi gör detta genom att till exempel ge gåvor och kort till mödrar för att visa vår uppskattning för allt de har gjort.

Vilket datum infaller mors dag i Nederländerna?

Mors dag firas varje år den andra söndagen i maj, så skriv in Mors dag 2024 i din kalender, söndagen den 12 maj! Att visa din mamma att du uppskattar och älskar henne behöver inte vara en stor gest eller en överdriven gåva. Ett sött kort med ett omtänksamt handskrivet meddelande och lite kvalitetstid tillsammans, till exempel, är redan enkla idéer som säkert kommer att göra din mamma lycklig. En överraskande frukost på sängen är faktiskt också alltid uppskattat. Hur som helst är mors dag ett bra tillfälle att påminna din mamma om hur mycket hon betyder för dig.

Vi har också listat datumen för de kommande Mors Dagarna speciellt för dig.

  • 12 maj 2024
  • 11 maj 2025
  • 10 maj 2026
  • 9 maj 2027
  • 14 maj 2028
  • 13 maj 2029
  • 12 maj 2030
  • 11 maj 2031
  • 9 maj 2032
  • 8 maj 2033
Morsdag träkort

Morsdag träkort

Chokladpraliner

Chokladpraliner

Torkad blombukett med personligt träställ

Torkad blombukett med personligt träställ

Blossombs presentask med kort

Blossombs presentask med kort

Ursprunget till mors dag

Att fira mors dag är ett bra sätt att låta din mamma veta vad hon betyder för dig, men vet du hur denna högtid uppstod?

Mors dag är en av de mest firade dagarna i våra kalendrar. Mors dag är en dag då man hedrar moderskapet och firar bandet mellan mödrar och deras barn. Det kan tyckas vara en dag som startats av handeln, men ursprunget till Mors dag går tillbaka till de antika grekiska och romerska civilisationerna där modergudinnor dyrkades. De dyrkade Rhea, som var gudarnas mor.

När kristendomen spreds över Europa utvecklades dessa festligheter till religiösa firanden där Jungfru Maria hedrades som "Guds moder".

På 1870-talet drev Anna Jarvis en kampanj för en officiell helgdag för att hedra alla mödrar, efter att ha inspirerats av sin egen mor. Jarvis arbete var framgångsrikt och en dag för att hedra mödrar infördes på dagordningen i flera länder runt om i världen. Detta blev Mors dag.

Den blev en officiell helgdag i USA 1914, när president Woodrow Wilson undertecknade en lag som förklarade den som en årlig händelse. Sedan dess har det blivit en dag som firas över hela världen, även om många länder har sina egna unika traditioner - inklusive firande på olika dagar på året. Oavsett om vi skickar blommor eller avsätter tid för att umgås med våra mödrar, hur vi än väljer att fira dagen, låt oss ta en stund för att uppmärksamma och tacka våra mödrar och allt de gör!

Hur firas mors dag?

I Nederländerna firas Mors dag på olika sätt.

Många väljer att skicka blommor eller choklad till sin mamma som en söt gest av uppskattning.

Andra överraskar sina mammor med frukost på sängen, pyssel eller ett hemgjort kort. Vissa familjer tillbringar hela dagen tillsammans. De tar promenader, spelar brädspel eller besöker ett museum eller en djurpark.

Om ni bor längre ifrån varandra eller av någon anledning inte kan besöka din mamma, kan du också ringa henne (video) och skicka en gåva med posten. På så sätt visar du ändå att du tänker på henne. Hur du än firar Mors dag kommer du säkert att få din mamma att känna sig extra älskad och uppskattad!

Är mors dag en officiell helgdag?

Mors dag är en allmän helgdag i hela världen, men den är inte en officiell helgdag i alla länder. I Nederländerna och Belgien, till exempel, firas den andra söndagen i maj och är juridiskt erkänd som en officiell helgdag. I Nederländerna började denna tradition omkring 1925.

Firades mors dag internationellt?

Firar människor runt om i världen Mors dag? Svaret är ja! I många länder runt om i världen tar man sig tid att sätta sin mamma i rampljuset och tacka henne. På denna speciella dag visar familjer över hela världen sin kärlek och uppskattning för sina mödrar. Även om sederna kan variera från region till region, är mors dag fortfarande en internationellt firad helgdag.

Är mors dag viktig?

Undrar du: "Är mors dag viktig?" Då har vi svaret åt dig. Absolut, mammor gör så mycket för oss och ger oss kärlek, omtanke och stöd. Tyvärr får de inte alltid tillräckligt med erkännande och uppskattning i gengäld. I allmänhet tar vi våra mödrars kärlek för given. Att ta en dag på året för att visa din uppskattning är det minsta du kan göra i gengäld för den viktigaste kvinnan i ditt liv. Låt oss ta oss tid att visa hur mycket vi uppskattar allt våra mödrar gör för oss på Mors dag.

Vad är en del av Mors dag?

Det bästa med Mors dag är att den alltid infaller på en söndag. Då har nästan alla möjlighet att göra något speciellt för sin mamma. Vad hör egentligen hemma på mors dag? Det är olika för alla, men här är en lista över vad de flesta väljer:

  • Skicka blommor
  • Choklad med fototryck levereras
  • Frukost på sängen
  • Hemmagjorda kort
  • Ta en promenad
  • Spela brädspel
  • Besök på museum, park eller zoo

Mors dag bland muslimer

Muslimer runt om i världen hedrar sina mödrar precis som många andra kulturer och traditioner gör. Det finns inget specifikt datum för att hedra mödrar i det muslimska samhället, utan dagen firas under hela året.

I islamisk tradition är mödrar högt ansedda och kallas ofta för "livets glädje".

Mors dag klocka

Mors dag klocka

Morsdag ljus i glas

Morsdag ljus i glas

Mors dag nyckelring

Mors dag nyckelring

Blog

Blog