Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Lycka är ett mycket omdiskuterat ämne inom psykologi och filosofi. Men vad är det egentligen som gör oss lyckliga? Är det ett flyktigt ögonblick eller ett permanent tillstånd av tillfredsställelse? Tja, enligtPsykologi idag Lycka är ett mångfacetterat begrepp.

"Lycka är ett tillstånd, inte en egenskap; med andra ord är det inte en långvarig, permanent egenskap eller ett personlighetsdrag, utan ett mer flyktigt, föränderligt tillstånd."

Det är tydligt att lycka inte är ett konstant tillstånd, utan en känsla som kommer och går.

Vilka är några sätt att öka lyckan?

När vi navigerar genom livet och alla dess komplexa aspekter är det ofta strävan efter lycka som vägleder oss. Kan vi öka vår lycka och i så fall hur?

Ett av de enklaste sätten att öka lyckan är genom vänliga handlingar. Ett vänligt ord, en generös gest eller till och med ett leende kan ha en djupgående inverkan på både givaren och mottagaren. Detta gäller i ännu högre grad under julhelgen, eftersom givmildheten ger varje interaktion en extra speciell värme.

Sätt att öka lyckan

  • Praktisera tacksamhet: Att ta en stund varje dag för att uppmärksamma och uppskatta det goda i ditt liv kan avsevärt öka dina lyckonivåer.
  • Kontakt med nära och kära: Att spendera kvalitetstid med familj och vänner, särskilt under högtiderna, kan öka lyckan avsevärt.
  • Giv generöst: Att ge, oavsett om det är gåvor, tid eller vänlighet, kan ge en kraftfull boost till din lycka. Julen är det perfekta tillfället att ta vara på detta.

Så varför inte fatta beslutet att öka din lycka den här julen? Du kan få en djupgående effekt på ditt eget liv och livet för dem omkring dig.

Vetenskapen om lycka och hur den relaterar till gåvor

Är det de materiella tillgångar vi skaffar oss eller de relationer vi skapar som gör oss lyckliga? Det har gjorts så många studier om detta ämne, och oftast pekar de mot det senare. En aspekt som sammanflätar de två är att ge bort gåvor.

Gåvor är ett universellt sätt att uttrycka tillgivenhet, uppskattning och kärlek. I relationer fungerar det som en kanal för att förbättra våra kontakter med andra. Men hur påverkar detta vår lycka?

"Lycka är inte resultatet av vad vi får, utan av vad vi ger." - Ben Carson

I en studie som genomfördes av Harvard Business School visade det sig att spendera pengar på andra (prosociala utgifter) leder till högre nivåer av lycka än att spendera på sig själv.

  • Att ge aktiverar de delar av hjärnan som förknippas med njutning, sociala kontakter och tillit, vilket skapar en "varm glöd"-effekt.
  • Det hjälper oss att känna meningsfullhet och stärker känslan av egenvärde.
  • Att ge bort presenter, särskilt personliga sådana, ger oss möjlighet att uttrycka vår individualitet och kreativitet.

Men det är inte bara själva givandet som gör oss lyckliga. Förväntan på att se mottagarens reaktion, den tankeprocess som ligger bakom valet av gåva och själva gåvohandlingen kan alla bidra till denna lycka.

Så, gör gåvor oss lyckligare? Vetenskapen säger ja!

Vill du göra några personer i ditt liv glada i juletid?

Julklappar

Julklappar

Juldekoration

Juldekoration

Chokladgåvor till jul

Chokladgåvor till jul

Presentaskar

Presentaskar

Gåvor och lycka: Det psykologiska sambandet

"Att ge till andra aktiverar områden i hjärnan som förknippas med glädje, sociala kontakter och tillit, vilket skapar en "varm glöd"-effekt. Forskning har visat att dessa neurala effekter ökar vårt välbefinnande och vår lycka." Källa

Så hur fungerar denna "warm glow"-effekt?

  1. aktiverar belöningscentrum: När du ger en present till någon aktiveras belöningscentrum i hjärnan, endorfiner frisätts och en känsla av glädje uppstår. Det kan liknas vid det rus du känner efter ett bra träningspass, även känt som "runner's high".
  2. Upprättar sociala band: Att ge gåvor är en social aktivitet. Det kan stärka relationer och skapa en känsla av samhörighet med andra. Denna sociala samhörighet har i sin tur kopplats till ökad lycka.
  3. Främjar förtroende: Genom att ge en gåva visar du förtroende för mottagaren, vilket kan öka din egen lycka.

Lycka och julklappsutdelning

Enligt forskare vidUniversitetet i Leidenatt ge, särskilt under högtider som julen, har en positiv inverkan påpotential att aktivera lyckohormonerna i våra hjärnor. Och det är inte allt: studien visade att lyckan som kommer av att ge inte bara är tillfällig. Den kan kvarstå under en lång period, vilket innebär att den glädje du känner av att geperfekt julklapp kan hålla i sig långt in på det nya året! Det beror på att givandet hjälper oss att känna samhörighet med andra. Det främjar en känsla av gemenskap och delade erfarenheter, vilket är avgörande för vårt mentala välbefinnande. Så om du är på jakt efter lycka kan svaret vara enklare än du tror. Ge bort. Inte bara ägodelar, utan din tid, din uppmärksamhet, din medkänsla. Det kan vara nyckeln till att låsa upp en helt ny nivå av lycka.

Sprid lite lycka: Hur små vänliga handlingar påverkar lyckan

Tänk dig det där obeskrivliga ögonblicket av lycka direkt efter att någon öppnat en gåva. Att sprida glädje är det vi brinner för. Det är därför vi gör allt vi kan för att hjälpa dig att göra någon annan lycklig.

Kommer detta att göra andra människor glada?

Det är vad vi frågar oss själva varje dag. Drivkraften att göra någon annan lycklig känns i allt vi gör. Vi vill göra en meningsfull skillnad genom att hjälpa människor att använda sina minnen för att skapa nya

Hur gör vi detta?

Din mammas födelsedag, en Alla hjärtans-present till din älskling eller bara ett tack till din kollega - varje ögonblick och varje mottagare är unik. För att hjälpa varje givare att hitta en passande gåva omfamnar vi denna mångfald. Detta återspeglas inte bara i vårt stora presentutbud utan också i de många olika designer vi erbjuder. På så sätt ser vi till att alla kan hitta en gåva som berör deras nära och kära.

Små vänliga handlingar, som att ge gåvor, kan ha en djupgående inverkan på lyckan. Allt handlar om den kontakt som uppstår när man ger och tar emot gåvor. Det är ett fysiskt uttryck för det immateriella band av kärlek, omsorg och respekt som finns mellan givaren och mottagaren. Det handlar om att göra någon annans dag bättre, eller kanske till och med deras liv. Den lycka som upplevs i sådana stunder är en blandning av glädje, värme och en känsla av att vara älskad och uppskattad.

Dessutom kan små vänliga handlingar ge ringar på vattnet. När du blir lycklig av en vänlig handling är det mer sannolikt att du sprider den lyckan genom att vara vänlig mot andra. På så sätt multiplicerar vänligheten sig själv och sprider glädje och lycka vida omkring. Din lilla vänliga handling kan göra en enorm skillnad för någon annans dag.

Varför inte börja ge redan idag?

Det är tydligt att om vi ger till andra blir inte bara de själva lyckliga utan vi blir också själva lyckligare. Men hur kan vi införliva detta i våra dagliga liv? Här är några sätt som du kan börja med redan idag:

  • Ge bort en personlig present: Det finns inget som slår känslan av att ge bort en present till någon man tycker om och veta att du har lagt ner tid och möda på att skapa något unikt och speciellt för just dem. Garanterat leende på läpparna!
  • _Ge en komplimang:_Det behöver inte alltid vara något materiellt. En uppriktig komplimang kan göra någons dag bättre, och du kommer sannolikt att må bra för att du har förgyllt deras dag.
  • Donera till en sak du tror på: Pengar kan också bidra till att göra dig lycklig. Välj en sak som ligger dig varmt om hjärtat och ge en gåva.
  • Volontärarbete: Tid är en av de mest värdefulla gåvor du kan ge. Volontärarbeta för en lokal välgörenhetsorganisation eller hjälp en granne. Du kommer att må bra av att veta att du har gjort en positiv insats.

Gör någons dag gladare med en personlig gåva och upplev den glädje som det innebär. När allt kommer omkring, ligger inte lyckans kärna i den enkla handlingen att dela med sig?

Snöglob

Snöglob

Julmuggar

Julmuggar

Vin

Vin

Blog

Blog