Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Du behöver inte bläddra i kalendern eller fundera på vilken veckodag julen infaller 2024. Vi har koll på det! Här är en snabb genomgång:

Julafton infaller tisdagen den 24 december. Julafton infaller onsdagen den 25 december. Boxing Day är torsdagen den 26 december.

Varför är detta goda nyheter, frågar du dig? Tja, låt oss ta en titt:

  • Långhelg: Eftersom julafton infaller på en tisdag får du en långhelg på dig att starta festligheterna. Det är en perfekt chans att slå in sista-minuten-presenterna eller bara varva ner före den stora dagen.
  • Extra ledig dag: Juldagen på en onsdag innebär en extra ledig dag för många av oss så att vi kan njuta av julens glädje och spendera kvalitetstid med våra nära och kära utan oro över arbetet som tornar upp sig över huvudet.
  • Sprid ut firandet: Med Boxing Day på en torsdag kan du sprida ut firandet och göra det mesta av denna glädjefyllda tid. Mer tid för familj, vänner och naturligtvis matrester!

Så där har du det. Du vet inte bara när du ska sätta kryss i kalendern för julen 2024, utan du har också några goda skäl att vara glad för det!

Hur kan jag räkna ner till jul?

Ja, min festliga vän, det bästa sättet att räkna ner till jul är med en personlig adventskalender! Tänk dig följande: varje morgon går du nerför trappan och hittar en adventskalender med ditt namn på, eller ännu hellre, ditt favoritfoto. Du öppnar en liten lucka och ut kommer en bit choklad som smälter i munnen från en mängd olika förstklassiga chokladmärken. Välj mellan choklad från Milka, Toblerone eller Kinder Happy Moments. De har inte bara den perfekta julsmaken, det känns också som om förväntningarna inför julen är helt och hållet hos dig!

Och det är inte bara för dig! Personliga adventskalendrar är en rolig tradition för alla dina nära och kära. Föreställ dig dina mor- och farföräldrars ansikten lysa upp när de hittar sina egna namn på en söt julkalender, eller din partners glada överraskning när de ser ett förtjusande foto av er två. Och låt oss inte glömma barnen! Kan du föreställa dig glädjen i dina små barns ansikten när de hoppar upp ur sängen varje morgon och ivrigt skyndar sig för att se vilken chokladöverraskning som väntar dem? Eller hur dina syskonbarn fnissar när de upptäcker en ny, godbit varje dag fram till jul? Det är som en liten julmorgon varje dag i december! Men stanna inte bara vid familjen. Vänner, kollegor och till och med brevbäraren kan uppskatta lite julglädje! Vem skulle inte vilja börja dagen med en härlig chokladbit från en genomtänkt och personlig adventskalender? Det är ett utmärkt sätt att sprida julstämning och göra alla på din önskelista lite gladare. Så skål för en godare, mer personlig och mer spännande nedräkning till julen 2024!

När uppstod julen och hur blev den den mest firade högtiden i världen?

Låt oss då ta en tur nerför minnenas allé, eller hur? Den högtid som vi alla känner till och älskar som julen kan spåra sitt ursprung tusentals år tillbaka i både religiösa och icke-religiösa traditioner. Namnet "jul" kommer från den gamla engelska termen "Cristes Maesse", som betyder "Kristi mässa" och är ett firande av Jesu Kristi födelse för kristna samfund. Men det är också värt att notera att många av de traditioner vi förknippar med julen, som att dekorera träd och fira fest, har sina rötter i gamla hedniska fester som den romerska Saturnalia och den germanska Yule. Dessa fester, som hölls runt vintersolståndet, markerade slutet på skördesäsongen och att dagarna blev längre, och de var fyllda av festligheter, gåvor och mycket god mat. Under hundratals år har dessa traditioner gradvis vävts samman för att skapa den jul vi känner till idag. Det är en högtid som förenar oss i fred, glädje och kärlek, oavsett vilken tro eller bakgrund vi har. Vissa människor firar jul som en religiös högtid, andra ser det som en kulturell händelse, och många - kanske du också - ser det som en blandning av båda. Det finns inget rätt eller fel sätt att fira jul på, så länge det ger dig glädje!

Men låt oss inte glömma den viktigaste delen av julen - att umgås med nära och kära, vare sig det är familj, utvald familj eller vänner. Oavsett om ni byter julklappar, äter en festlig måltid eller bara sitter runt granen och har ett gott gammalt snack, är det dessa värdefulla stunder av samhörighet som verkligen förkroppsligar julandan. Så oavsett vad du tror eller hur du firar, kom ihåg att hjärtat i julen 2024, liksom alla andra jular före den, ligger i kärlek, glädje och en rejäl dos välvilja. Så gör dig redo att skapa fantastiska minnen och kom ihåg att beställa dinpersonliga julklappar för 2024!

Julklappar

Julklappar

Choklad och godis

Choklad och godis

Juldekoration

Juldekoration

Fotomugg

Fotomugg

När ska jag lägga mina julklappar under granen?

Det var en fantastisk fråga! Och svaret är - det är helt upp till dig och vad som passar din familj eller situation bäst. Men här är några populära alternativ!

För vissa blir julgranen ett slags adventskalender, där en gåva dyker upp under granen varje dag medan vi räknar ner till den stora dagen. Det är som ett julmirakel varje morgon! Eller så kan du välja "allt på en gång"-metoden. Så fort granen är uppe och glittrar, BAM, massor av julklappar! Det är som ett direkt julunderland.

Sedan finns det den uppdelade metoden. Vissa klappar trillar in under hela december, och sedan dyker några speciella upp på julafton, efter att barnen har stuckit upp ordentligt och drömmer om sockerplommon och allt vad det heter. Det är ett trevligt sätt att hålla julens magi vid liv.

Och på tal om magi, kom ihåg att hålla alla gåvor som kan fresta dina fyrbenta familjemedlemmar utom räckhåll. Ingen vill väl upptäcka att Fido har nappat på deras nya tofflor innan de ens har sett dem!

När är det julafton?

Julafton, dagen före juldagen, infaller alltid den 24 december. År 2024 betyder det att idet kommer att falla på en tisdag, så du kan se fram emot en lång helg med festligheter. Det finns inget som går upp mot den spända förväntan som fyller luften på julafton, det är praktiskt taget elektriskt!

Hur kan du då få ut så mycket som möjligt av denna magiska dag? Först och främst är det en utmärkt tid för att lägga ut lite godis till julgubbenoch hans renar.

Kanske kan barnen vara med och lämna ett glas mjölk, några goda kakor (vi får hoppas att tomten inte är på diet!) och kanske en morot eller två till hans trogna renar. Det är en tradition som ger festligheterna lite extra charm. Och det är också ett smart sätt att uppmuntra de små att gå till sängs tidigt!

Kom ihåg att barnen måste sova djupt innan jultomten dyker upp. Det är trots allt välkänt att tomten bara kommer på besök när alla sover. Så förbered godnattsagorna och stoppa om dem ordentligt, och sedan är det dags för de vuxna att njuta av en mince pie eller två i lugn och ro. Ah, julaftonens glädjeämnen!

När ska jag börja fira jul?

Nu är det en fråga som väcker debatt! När ska vi ta fram glittret och köttpajerna och börja sprida julstämning? Tja, det handlar om personliga preferenser. Vissa människor, julsuperfansen, kanske börjar sitt firande så snart det sista fyrverkeriet smäller av på Bonfire Night (5 november, för de oinvigda). Det är dessa människor som har sin julgran uppe och tindrar så snart som möjligt. De kan bara inte få nog av semesterandan! Sedan har du traditionalister, som föredrar att vänta tills 12 dagar före jul för att inleda sitt firande. Dessa människor inleder ofta sitt julfirande den 13 december, i enlighet med den kristna traditionen med julens 12 dagar. Allt handlar om förväntan, den långsamma och spännande uppbyggnaden till den stora dagen. Naturligtvis finns det också en pragmatisk inställning. Om du är en av dessa underbara människor som bara älskar att göra det mesta av hela perioden fram till jul, finns det gott om roliga aktiviteter att njuta av.

Nu ska vi prata om några jättebra aktiviteter: bold;">jolly good-aktiviteter ni kan göra fram till den stora dagen.

För det första, vem kan motstå den urgamla traditionen att baka kakor? Oavsett om du är en mästerbagare eller förstagångsbagare kommer denna aktivitet att fylla ditt hem med en himmelsk doft och din mage med smaskiga godsaker. Inte ett fan av kakor? Då behöver du inte oroa dig! Pepparkakshus är ett underbart alternativ, och de fungerar även som en förtjusande dekoration.

  • Nästa punkt på dagordningen: Julfilmer! Det finns inget bättre än att mysa under en skön och mysig fleecefilt med valfri design,personlig julmugg en kopp varm choklad i handen och försjunka i en julklassiker. Från "Ensam hemma" till "Love Actually", det finns en julfilm som passar alla smaker. Och glöm inte att sippa på ett glas glögg för att få lite extra värme och julstämning.
  • Om du är en matentusiast kan det vara en riktig fröjd att sätta ihop julmenyn. Det är det perfekta tillfället att vara kreativ med de festliga recepten, eller bara hålla sig till klassikerna. Vad som än passar just dig.
  • Julmarknader? Ja, verkligen! De blinkande lamporna, doften av rostade kastanjer och den allmänna atmosfären är tillräckligt för att få hjärtat att växa tre storlekar. Och sist men absolut inte minst, varför inte tillbringa en rolig eftermiddag med att göra julkort med barnen? Det kommer inte bara att hålla dem underhållna, utan det ger dem också en chans att lägga till en personlig touch på sina julhälsningar. Ladda upp deras teckningar i vår onlineredigerare och skapa dina unika julkort för 2024 på nolltid!
Personliga fleecefiltar

Personliga fleecefiltar

Vykort med foto

Vykort med foto

Vitt vinglas

Vitt vinglas

Vin

Vin

När ska jag packa upp och ge bort julklappar?

Ah, den stora frågan! När är det perfekta tillfället att packa upp de lockande julklapparna? Tro det eller ej, men det finns ingen fast regel för detta. Det handlar om vad som känns rätt för dig och dina. Vissa av oss kan inte motstå frestelsen och kastar oss ut i julklappsgivandet på julafton och förvandlar det till ett glatt förjulsfirande. Vad kan vara mer magiskt, när allt kommer omkring, än att se dina nära och käras ansikten lysa upp som en julgran när de packar upp sina presenter under det mjuka skenet av älvljus?

För många är det nu presentuppackningen som står i centrum på juldagsmorgonen. Det är en gammal tradition, eller hur? Att vakna i gryningen - vem behöver ta sovmorgon när det finns julklappar som väntar på att bli utforskade? Det finns något riktigt hjärtevärmande med att samlas runt granen i pyjamas, med en rykande mugg kakao i handen, och dela spänningen i att ge och ta emot.

Och så finns det de som väljer att sprida presentglädjen över hela dagen. Du kanske har ett "huvudevenemang" på morgonen, och sedan mindre, mer intima utbyten när du träffar vänner eller familjemedlemmar under hela dagen. Det är som att fira flera jular på en och samma dag! Att sprida ut gåvorna innebär dessutom att du verkligen kan ta dig tid att uppskatta varje present och den tanke som ligger bakom.

När det gäller "hur" uppackningen ska gå till finns det inte heller här någon universallösning. Vissa familjer föredrar att turas om och låta varje person stå i rampljuset när de packar upp sina presenter. Andra kanske väljer ett fritt uppackande, en virvelvind av sönderrivet papper och flygande rosetter. Och ärligt talat, båda är ganska fantastiska på sina egna sätt.

Oavsett om du öppnar paketet på julafton, packar upp det i gryningen eller ger gåvor hela dagen, kom ihåg att det är andan att ge som verkligen räknas: bold;">andan i givandet som verkligen räknas. Och varför inte förhöja glädjen i att ge genom att beställa personliga julklappar för 2024? Lita på oss, inget säger "jag bryr mig" som en skräddarsydd, omtänksam present.

När ska jag sätta upp mina juldekorationer?

Tidpunkten för att smycka hallarna med järnek (och glitter och kulor och allt vad det heter) kan variera stort. Det finns de som tror på filosofin "ju tidigare desto bättre". För dem kommer juldekorationerna upp direkt efter att den sista Halloween-pumpan har kastats bort. Det är de som är redo att jubla ända från den 1 november, och vi säger, mer makt åt dem! När allt kommer omkring, om juldekorationer gör dig lycklig, varför inte njuta av dem så länge som möjligt?

Sedan finns det 'traditionalister: bold;">traditionalister', som kan väntar till början av advent, som inleds den fjärde söndagen före jul. I år börjar Advent den 3 december, så det kan vara den perfekta tidpunkten att börja smycka ditt hem med festliga julklappar.

Och låt oss inte glömma bort '12 dagar före julgänget. Dessa människor håller fast vid den urgamla traditionen att sätta upp sina juldekorationer 12 dagar före jul, vilket skulle vara den 13:e december. Dekorationerna sitter ofta kvar till trettondagen den 6 januari, enligt kristen tradition.

Oavsett om du är en tidig fågel eller en sista-minuten-dekoratör är det viktigaste att njuta av processen. Att sätta upp juldekorationer handlar trots allt om mer än att bara få ditt hem att se festligt ut. Det handlar om förväntansfull glädje, familjetraditioner och de varma, mysiga känslorna som följer med. Så kör igång julsångerna, ta fram köttpajerna och ha en trevlig liten dekorationssession!

Låt oss nu prata om stjärnan i showen, denJuldekorationer! Jag menar, är det verkligen jul utan ett hus fullt av glittrande, skimrande, glädjespridande dekorationer? Jag tror inte det. Var ska man börja? Julkulor, naturligtvis! Dessa glänsande kulor av glädje är ett måste för alla julgranar. Du kan göra dem personliga med din helt egen design, så att du kan mixa och matcha för att skapa din perfekta festliga look. Vill du ha något lite annorlunda i år? Vad sägs om några graverade träprydnader? De ger inte bara en härlig rustik touch, utan kan också personifieras med namn eller meddelanden, vilket gör dem till det perfekta minnet.

Och så har vi ljusen. Inget skapar en så mysig och festlig stämning som det mjuka skenet från levande ljus. Oavsett om du lägger till foton eller ett vackert meddelande är ljus ett säkert sätt att fylla ditt hem med julstämning. Och glöm inte de doftande ljusen, som våra härliga jasmin- och vaniljdoftande ljus, de är en fest för sinnena!

Men det handlar inte bara om att dekorera granen och tända ljus. Nej, nej, nej! Ditt julbord förtjänar också lite kärlek. Börja med några graverade glas för en extra touch av elegans. Lägg till en personlig vinkylare för att hålla julmusten perfekt kyld. Vad sägs om personliga bordstabletter med foton för att göra det hela lite roligare och nostalgiskt? Och låt oss inte glömma personliga servetter. De är inte bara praktiska, utan ger också en härlig personlig touch till julbordet.

Därför bör du börja planera julfirandet 2024 redan nu

Så varför ska vi börja planera julen 2024 redan nu? Tja, vem älskar inte att ligga steget före? Föreställ dig det här - det är december 2024 och medan resten av världen är i full gång sitter du och dricker glögg, med fötterna uppe, självbelåten som en insekt i en matta, eftersom du redan har ordnat allt. Låter drömmigt, eller hur? Tidig planering innebär mindre stress, fler valmöjligheter och lyxen att ha tid att hitta de perfekta personliga gåvorna.

Fördela kostnaderna

Men det är inte bara julklapparna som gynnas av en tidig start - även din plånbok kommer att tacka dig! Genom att sprida ut julkostnaderna över en längre period kan du undvika den fruktade januarilunken när kreditkortsräkningen kommer. Istället för att köpa allt i november och december kan du plocka på dig småsaker under hela året när det är rea eller rabatterat. Och glöm inte att tidig planering också ger dig tid att skapa en detaljerad budget så att du kan hålla koll på dina utgifter. Det är vad jag kallar smart shopping!

Dekorera hallarna med stil

Oh, och Låt oss inte glömma dekorationerna! Att planera i förväg innebär att du kan samla på dig en samling vackra dekorationer under årets lopp. Du behöver inte längre nöja dig med det som finns kvar på hyllan i december. Istället kan du skapa en samling som representerar din familjs stil och skänker glädje till ditt hem. Från de perfekta trädornamenten till de mest festliga kransarna, tidig planering säkerställer att ditt hem kommer att vara ett julunderland 2024.

Var kreativ inför julen

Och vad sägs om de där coola sakerna som du alltid har velat göra, men aldrig riktigt haft tid med? Ett familjeporträtt med matchande outfits, kanske? Om du börjar planera julen nu får du gott om tid att organisera och genomföra dessa trevliga planer utan kaos i sista minuten. Och vi vet ju alla att julen är mer magisk när den är fylld av personliga detaljer, eller hur?

Gör matlagningen rolig

Låt oss till sist prata mat. Vi vet alla att nyckeln till en lyckad julfest ligger i planeringen. Genom att ta reda på allas önskelistor nu kan du börja köpa in de unika ingredienserna tidigt, undvika stormarknadsrusningenoch även öva på det svåra recept som du alltid har velat prova. Din julmiddag år 2024 kan bli legendarisk! Så låt oss sammanfatta - mindre stress, fler valmöjligheter, en medveten budget, otroliga dekorationer, personliga presenter, unika festaktiviteter och en legendarisk julfest - allt tack vare lite tidig planering. Låter inte det som en jul värd att vänta på?

Mindre sista minuten, mer magnifik

Och låt oss vara ärliga, vi har alla fått en sista minuten-present som skriker "jag köpte den i panik på bensinmacken". Var inte den personen! Var istället den som ger personliga skatter som visar tanke, kärlek och en touch av kreativitet. Tänk personliga ornament till granen, specialgjorda strumpor fyllda med små godbitar eller en specialutgåva av familjens brädspel med alla namn på. Möjligheterna är oändliga och helt underbara! Så varför vänta? Gör julen 2024 till den bästa hittills genom att börja planera redan nu.

Juldekorationer

Juldekorationer

Ljus

Ljus

Mega Milka choklad

Mega Milka choklad

Blog

Blog