Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Oavsett om du är vuxen eller barn är det alltid roligt att skapa något med händerna. Det ger en känsla av att ha åstadkommit något och du kan låta kreativiteten flöda. I den här bloggen hittar du flera idéer så att du kan komma igång med att göra en unik present till mors dag.

Innan vi avslöjar de roliga pysselidéerna till Mors dag delar vi först med oss av några allmänna DIY-tips. Så att du börjar din hantverksgåva till mors dag väl förberedd. Tänk i förväg vilken typ av gåva du vill göra och vilka material du behöver för att göra den. Har du kritor, målarmaterial, pennor, glitter, lim, saxar, ballonger och färgat papper hemma, eller måste du köpa allt? Genom att ha detta i åtanke kan du undvika att upptäcka halvvägs genom pysselprocessen att du saknar något viktigt och inte kommer att kunna slutföra gåvan. Se också till att materialen är av god kvalitet, så att gåvan håller länge och din mamma kan njuta av den länge. Välj till exempel kraftigt papper och bra lim så att presenten inte faller isär så lätt.

Pyssla morsdagspresenter av papper

Skapa ditt eget mors dag-kort - DIY

En idé är att göra ett personligt kort. Använd papper i olika färger och klipp och klistra ihop dem till en vacker design. Du kan också göra en teckning eller målning på kortet, skriva ett sött meddelande på kortet eller vara kreativ med stämplar. Det går också bra att dekorera kortet med andra material, t.ex. tygbitar, glitter eller fjädrar. Möjligheterna är oändliga! En sak är säker, det kommer att bli ett unikt kort.

En trevlig idé att presentera kortet: i en korthållare i trä med graverat värmeljus. Detta ger ditt kort en omedelbar scen och ger din mamma en fin plats att förvara ditt kort på.

Bunt med pappersblommor

Du kan göra dina egna pappersblommor genom att klippa ut formen på kronbladen och sedan stapla dem och klistra ihop dem med lim. Du kan göra blommorna så enkla eller komplicerade som du vill. Du använder chenilletråd till stjälkarna och eventuellt till bladen på stjälkarna. Den färgade tråden kan böjas till vilken form du vill.

Finns det något bättre sätt att visa upp blommor än i en vas? Låt en gravering av vas till din mamma och presentera din hemgjorda bukett i vasen. Så roligt det är!

Letar du efter en present till en helt nybliven mammas första mors dag? Läs då våra mest uppskattade personliga presenter till en första mors dag blogg, för att verkligen överraska henne.

Garland

Ett annat alternativ är att göra en pappersgirlang med ett personligt meddelande. Klipp ut bokstäverna i färgat papper och häfta fast dem i ett snöre eller band för att få en festlig krans. Naturligtvis kan du dekorera bokstäverna som du vill. Du kan också klippa ut andra utsmyckningar och fästa dem på kransen, t.ex. en stjärna, hjärtan eller flaggor.

För att slå in din krans på ett roligt sätt, ge dem i en minneslåda. Du kan få denna trälåda graverad med en vacker design och en personlig text till din mamma. Detta gör gåvan komplett!

Pyssel med förvaringslåda till Mors dag

Vill du göra något fint till din mamma som hon kan förvara sina dyrbara saker i? Gör då en förvaringslåda till henne. Allt du behöver är en skokartong, färgat papper, pennor eller tuschpennor och dekorationer efter eget val. Du täcker skokartongen med färgat papper och sedan kan dekorationsfesten börja. Tips: dekorera kartongen med saker som passar henne, kanske snäckor om hon gillar havet eller fjädrar om hon gillar dem.

Hur trevligt är det inte att lägga en fin present till din mamma i lådan som en överraskning? Till exempel en te glas graverat med hennes namn Och en fin design om din mamma är en riktig teälskare.

Korthållare med ljushållaret

Korthållare med ljushållaret

Vas

Vas

Minneslåda i trä

Minneslåda i trä

Mors dagste glas med namn

Mors dagste glas med namn

Pyssla morsdagspresenter av papier-maché

Om du letar efter en kreativ DIY-morsdagspresent är papier-maché också ett mycket roligt och enkelt alternativ. Allt du behöver är tidningspapper, tapetklister och en form för det du vill göra.

Skål för pappersmassa

Att göra en skål av papier-maché är inte svårt alls.tillbehör:

  • Tidningspapper
  • Lim för tapeter
  • Skål / plastskål eller en ballong
  • Olja eller vaselin

Först letar du efter en form till din skål. Du kan använda en skål av plast som du redan har. Istället för en plastskål kan du också använda en ballong, vars halva du limmar fast. Smörj också in ballongen eller skålen med olja eller vaselin så blir det lättare att ta bort den från ditt konstverk utan att den fastnar.

  1. Du täcker formen med en generös mängd bitar av papier-maché. Täck formen med upp till tre lager. Sedan låter du skålen torka, vilket tar mellan 1 och 2 dagar beroende på vädret.
  2. När disken är helt torr kan du avgöra om den är tillräckligt tjock för dig. Om inte, applicera upp till tre lager på nytt.
  3. När fatet är helt torrt kan du måla det eller dekorera det på något annat sätt. Du kan också använda färgat papper, som ger fatet färg direkt.

Letar du fortfarande efter något roligt att lägga i matskålen till din mamma? Lämna choklad till henne med ditt sötaste foto på och servera dem i fatet. De kommer säkert att gå åt på nolltid!

Blomkruka i papier-machéKrav:

  • Tidningspapper
  • Lim för tapeter
  • Blomkruka i plast
  • Olja eller vaselin

Har din mamma gröna fingrar? Då är det en bra idé att göra en blomkruka till henne! Att göra en blomkruka av papier-maché är lika enkelt som att göra en skål. Som form den här gången använder du en blomkruka av plast som du klär med papier-machéblandningen.

Om du inte behöver krukan efteråt behöver du inte ta bort den, utan den kan sitta kvar både inne och ute.

Låt krukan torka efter tre lager papier-maché och lägg på ytterligare lager om det behövs när krukan är helt torr. Du kan också börja måla, rita eller dekoera när krukan är helt torr.

Kom ihåg att sätta en plastkruka i krukan om du verkligen vill odla en växt i den, eftersom materialet inte tål vatten.

Hur fint är det om du också ger din mamma något som hon kan plantera i krukan? Fundera på Fröbomber Från vilket det vackraste havet av blommor dyker upp!

Pyssla morsdagspresenter av tyg

Är du duktig med symaskinen? Då är tyg definitivt också ett mångsidigt material att göra vackra och praktiska morsdagspresenter av.

Gör ett kuddfodral till mors dag

En enkel idé är att göra ett kuddfodral med en personlig touch. Välj ett tyg som passar din mammas smak och klipp till det i önskad storlek. Sedan kan du dekorera tyget med applikationer, broderier eller färg. Sy ihop tyget och fyll fodralet med en mjuk kudde. Din mamma kommer att älska denna unika gåva som du har gjort själv.

Vill du göra gåvan komplett? Ha då en tillverkning av fleecefiltar med ditt sötaste foto på. Detta kommer att garantera din mamma otaliga kvällar med avkoppling på soffan!

Skapande av väska till mors dag

En annan idé är att göra en tygväska till din mamma. Det är en praktisk väska som hon kan använda för att handla eller ta med saker till jobbet eller en utflykt. Välj ett snyggt och stadigt tyg och klipp till det i önskad storlek och form. Dekorera tyget efter tycke och smak och sy ihop väskan. Lägg till handtag och du har en praktisk och personlig gåva!

Vill du lägga något kul för resan i din väska? Lämna då en termosmugg med ditt bästa foto tryckt tillsammans och lägg den i väskan som en överraskning. Hur förvånad kommer inte din mamma att bli!

Tehatt

Om du är ett riktigt proffs på symaskiner kan du också göra en fin tekopp till din mamma. Välj ett tyg som hon gillar och klipp till det i önskad storlek och form. Lägg till ett isolerande foder och sy ihop tyget. Du kan också dekorera tehuvan med broderier för att göra gåvan ännu mer speciell. Din mamma kommer att bli glad över denna unika gåva.

Det är extra trevligt att ocksåen teservis med som gåva. I detta set hittar du te, två glas och en graverad ask. Du väljer helt själv budskap och design på asken till din mamma!

Med alla dessa kreativa idéer finns det säkert något bland dem som passar din mamma och som du har kunskaperna att tillverka. Sätt igång och skapa en unik DIY-morsdagspresent till henne!

Chokladpraliner

Chokladpraliner

Blossombs presentask med kort

Blossombs presentask med kort

Morsdag Fleecefilt med foto

Morsdag Fleecefilt med foto

Blog

Blog