Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter i 15 år

Inte Bara för Födelsedagar

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter i 15 år

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Inte Bara för Födelsedagar

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Do’s and don’ts when visiting a newborn

Att tänka på när du besöker en nyfödd

Många gillar att hälsa på en nyfödd baby, andra tycker att det är lite skrämmande. Kommer jag att hålla i babyn? Kan jag lyfta upp babyn? Finns det några oskrivna regler som jag bör ha koll på?
Vi bad några nyblivna föräldrar om tips så att du kan känna dig väl förberedd när du besöker en nyfödd och dennes föräldrar!

Mat, tack!

Nästan alla föräldrar tipsade om detta och därför ligger det högst på vår lista: ta med lite mat som inte kräver någon beredning, helst något hälsosamt. Kanske en lasagne, en paj eller en gratäng. Att göra detta innebär att de nyblivna föräldrarna inte behöver laga mat och åka och handla. Om du inte sjäv tycker att du är en bra kock kan du naturligtvis skippa det här alternativet.

Handla

Om du har tid över och vill hjälpa den nyblivna föräldrarna kanske du kan erbjuda dig att handla åt dem? Detta är speciellt omtänksamt för föräldrar som har mer än ett barn eftersom det gör att de inte behöver ta med dem för att handla. De förväntar sig inte en veckohandling, men du kanske kan köpa några våterservetter och lite mat.

Vem är välkommen?

Mor- och farföräldrar, mostrar och fastrar, mor- och farbröder och vänner är alla välkomna, men kom ihåg att mamman precis har genomgått en förlossning och håller på att läka. Detta betyder att det kanske är bättre att lämna dina egna barn hemma vid besöket för att hålla det lugnt och avslappnat. Prata med föräldrarna och kom överens om vilka som ska komma i förväg. Och kom ihåg, det är mamman som bestämmer!

Undvik den tätaste trafiken

Beroende på hur många barn de har kan föräldrarna uppleva stress flera gånger om dagen, vanligtvis runt måltiderna. Familjen kommer att laga mat, äta, ladda diskmaskinen eller försöka få barnet att sova.
Detta är inte de bästa stunderna för besök, varken för familjen eller dig. Prata med föräldrarna i förväg för att bestämma en bra tid för besöket och håll fast vid den tiden. Om du blir sen kan du röra till deras schema, vilket är särskilt viktigt just nu.

Inga bilder, tack!

Vi förstår att du vill ta massor av söta foton och dela dem på sociala medier, men nästan ingen nybliven förälder kommer att uppskatta detta. Undvik att publicera bilder av det nyfödda på sociala medier utan att först be om deras tillstånd, även om du är barnets mor- eller farförälder. Föräldrarna kanske vill vara de första som delar eller så kanske de inte vill dela foton på sociala medier alls.

Mår du inte riktigt bra? Stanna hemma.

Om du har en förkylning eller din näsa rinner, låt föräldrarna veta detta, särskilt i dessa tider. De kanske föredrar att du besöker dem när din förkylning har gått över, vilket de har rätt att bestämma. Tänk på att ett enkelt munsår kan få konsekvenser om du av misstag överför viruset till barnet.

Fönsterbesök

Med saker som de är just nu kanske vissa nya föräldrar inte känner sig bekväma med besök i sitt hem, men skulle ändå vilja visa upp det nya tillskottet. Fråga dem om de föredrar ett "fönsterbesök", där du kan se barnet och de kan känna sig trygga. Lite mindre kul för dig, men, vi säger det igen; låt föräldrarna bestämma.

Rör inte (utan tillåtelse)

Det kan vara mycket frestande att röra vid eller lyfta upp en söt, mjuk, liten nyfödd, men fråga alltid föräldrarna om det är ok innan du gör det. De bryr sig troligen inte, men det är bäst att respektera deras önskemål.

Detsamma gäller tvärtom

Föräldrarna bör fråga om du är bekväm med att hålla barnet innan de lämnar det till dig, eftersom det här kan vara något du inte känner dig redo att göra eller föredrar att göra sittandes. Om de försöker överlämna barnet till dig utan att fråga och du inte känner dig bekväm, säg det helt enkelt på ett vänligt sätt.

Innan du köper en present

Det finns så många gulliga presenter till en baby! Innan du börjar köpa massor av tröjor, strumpor och babymössor, kom ihåg att föräldrarna kanske redan har många sådana, speciellt om detta inte är deras första barn. Om du vill ha ännu roligare presenter, kolla in våra tips längst ner på denna sida eller kolla in alla presenter till spädbarn.

En present till mamma

Nästan alla mammor indikerade att åtminstone en av deras besökare tog med sig en present till dem, vilket fick dem att känna sig extra speciella. Ofta är det bara barnet som får gåvor som sparkdräkter, gosedjur eller strumpor, men mamma skulle gärna vilja ha en härlig wellness-present eller utsökt choklad.

Dags att gå

Var medveten om alla tecken som föräldrarna kan visa för att veta när det är dags att gå, eftersom de kan dra sig för att fråga dig direkt trots att de är utmattade, eftersom de värdesätter er vänskap eller relation. Tänk på att ett besök bör vara ungefär en timme, högst två timmar. Om du hör dem säga saker som ”Jag är så, så trött.” Eller ”Jag är redo för en tupplur!”, är det dags att gå. Säg att du behöver gå och att du kommer tillbaka en annan gång när det passar dem. Om de skulle vilja att du stannade lite längre kommer de att säga det.

8 underbara baby-presenter

Om du känner dig redo för ditt besök och bara behöver den perfekta presenten, kolla in våra 8 favoritgåvor för babyn nedan eller kolla in alla våra baby-presenter.


Om du inte kan göra ett besök, oroa dig inte; vi levererar din personliga gåva direkt till deras adress. Lägg till ett personligt meddelandekort så att de vet att gåvan kommer från dig.